Van Villa Rozerood naar LouTieJu fietsen


In 2024 bestaat vzw LouTieJu 5 jaar! Dit brengen we onder de aandacht met een nieuwe uitdaging! Eéntje met veel betekenis.

Tijdens Ties zijn ziekte werd hij grote broer. Als gezin was het niet evident om tijdens zijn behandeling en met een baby op vakantie te gaan. Toch was er de nood om even een 'gewoon' gezin te zijn.

Gelukkig konden we terecht bij Villa Rozerood in de Panne. Het is een respijthuis voor gezinnen met een kind met extra noden. Er zijn verplegend personeel, animatie en leuke ontspanningsmogelijkheden aanwezig. Verder stonden ze in nauw contact met UZ Leuven - just in case.

Dankzij de ondersteuning bij Villa Rozerood konden we met ons vijf op vakantie. Onze eerste en laatste vakantie als gezin van vijf. Was Villa Rozerood er niet geweest waren we nooit met z'n allen op vakantie geweest. Heel dankbaar dat we deze mooie herinneringen konden maken. 

De fietstocht is in het bijzonder voor alle jonge kankerpatiëntjes. Zij leveren een waar gevecht. Met deze uitdaging brengen we dit hopelijk nog eens onder de aandacht. 

Op 28 juni 2024 gaan we bij Villa Rozerood presentjes brengen voor de kinderen. Na een korte nachtrust zullen we zaterdag 29 juni 2024 vroeg in de ochtend op onze fiets springen om onze tocht van ongeveer 210km aan te vatten.

Ikzelf, mama van Ties, ga dit doen met een gewone fiets (wel 7 versnellingen, maar geen e-bike, ook geen crossbike of koersfiets), Een gewone fiets omdat kinderen met kanker het ook moeten doen met de chemo's of bestralingsmogelijkheden die voor handen zijn. 

We fietsen in één trek (met bevoorradingspauzes) omdat kankerpatiëntjes ook niet de mogelijkheid hebben om even op adem te komen. Ze krijgen chemo of worden bestraald of ze er zin in hebben of niet.